Blog

Pattanások, mitesszerek? Mi fokozhatja megjelenésüket az arcon?

Pattanások, mitesszerek? Mi fokozhatja megjelenésüket az arcon?

Gondoltad volna, hogy egyes make-up termékek, igaz remekül elkendőzik a bőrön található mitesszereket és pattanásokat, ugyanakkor tetézik is a bajt?

Különösen fontos erre figyelni, hiszen napjainkban egyre több fiatal használ sminket arcának elkendőzésére. A smink beszerzésénél (a bőrnek legjobb ez esetben is a natúr vagy bio szemlélettel formulázott) meg kell róla győződni, hogy a kozmetikum „noncomedogenic” vagy a „nonacnegenic” felirattal rendelkezzen! Ez azt jelenti, hogy a benne lévő összetevők nem fogják eltömíteni a pórusokat, így nem fognak hozzájárulni a mitesszerek, pattanások kialakulásához.

Arcmosáskor szánjunk elég időt arra, hogy az összes sminket rendesen eltávolítsuk, nehogy ez is elősegítse a pórusok elzáródását!

A piszkos sminkecsetek, sminkszivacsok remek táptalajt nyújtanak a baktériumok elszaporodásához, amik a bőrzsírból, az elhalt hámsejtekből és a ragacsos sminkből tevődnek össze. Ezért azok rendszeres kimosására és szabad levegőn való megszárítására ügyelni kell! Nehogy a bőrre visszakerüljenek!

#bio #arcbőr #biola #bőrprobléma #tiszta #pattanás #mitesszer #smink

A hajformázáshoz használt hajlakkokat vagy géleket igyekezzünk távol tartani az arcbőrtől, mivel ezek is eltömíthetik a pórusokat. Még akkor is, ha természetes összetevőkből készült, hiszen nem oda való. A hajlakkok, hajzselék és egyéb hajápolási termékek, bármilyen legyen is az a kozmetikum, számíthatunk rá, hogy a tartalmából kevés az arcra is rákerül. A hosszú hajúaknak érdemes ezért gyakrabban hajat mosni, abban az eseteben, ha gyakran hordják kibontva, ami ezáltal sokszor érintkezik az arccal. Ezzel is segítve, hogy távol tartsuk a hajról feleslegesen bőrre kerülő szennyeződéseket és zsiradékot.

forrás: biola.hu

Aromaterápia a kozmetikában

Aromaterápia a kozmetikában

Az aromaterápia fókuszában a terápiás tisztaságú esszenciális olajok és az általuk kínált holisztikus gyógymódok, valamint az alternatív terápiákban betöltött szerepük áll. Ennek során az aromaterapeuta illóolajokat és növényi olajokat használ a test és lélek egyensúlyának helyreállításra.

Biokozmetikusként célom a mindennapi bőrápolási kihívásokra adott természetes megoldások elősegítése illatokkal megtámogatva. Az általam használt bio, natúr és Demeter minősítésű alapanyagok, terápiás tisztaságú illóolajok, növényi olajok és kivonatok egyaránt hozzájárulnak testi és lelki harmóniánk megteremtéséhez. Az aromaterápiát a kozmetikai arckezelések és a testmasszázsok során is alkalmazom teljes mértékben személyre szabottan, figyelembe véve a külső, környezeti tényezőket, a stresszes, rohanó, életmódunkból adódó romboló hatásokat, a bőr adottságait, valamint a lelki tényezőket is.

Vallom, hogy minden mindennel összefügg, ezért nem kezelhetjük a bőrproblémát önmagában, hiszen ezzel csupán ideiglenes eredményt érnénk el. Minden betegségnek, elváltozásnak megvan a testi és lelki oka, kezdve a rosaceás arcbőrtől a pigmentfoltokon át a sokunk életét még felnőttkorban is megkeserítő pattanásokig. Bőrünk tükrözi belső, lelki folyamatainkat és azt is, hol található szervi probléma szervezetünkben, mely területtel érdemes kiemelten foglalkoznunk. Nemcsak egyediségünk, de a bennünk lévő lelki és fizikai folyamatok is leolvashatók róla. Az, hogy mivel ápoljuk, éppoly fontos, mint az, hogy milyen fizikai és szellemi táplálékot veszünk magunkhoz. Ezzel arra biztatnék mindenkit, hogy kezdjünk tudatosabbá válni saját magunk, belső működéseink, érzelmi állapotaink, testi jelzéseink tekintetében és próbáljunk meg nem különálló részekként, hanem egységként rájuk tekinteni, amelyek hatással vannak egymásra. Ennek szellemében a kezelések során célom nemcsak a tüneti kezelés, hanem a kiváltó okra hatni. Holisztikus szemléletben, a test, a lélek és a szellem egységének figyelembe vételével állítjuk helyre a bőr természetes egyensúlyát, hogy ezáltal képessé váljon ellátni megerősített védekező funkcióját a továbbiakban.

Hiszem, hogy a szépséghez vezető út az egészségünkkel kezdődik. Ezt az utat kiválóan segíti, támogatja az aromaterápia, hiszen az illóolajok nemcsak külsőleg szépítenek, hanem belülről is használnak, mivel gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek. Az esszenciák kémiai vegyületei a vérbe kerülve az emberi szervezetben közvetlenül sejtszinten hatnak, mozgósítva az öngyógyító erőket ezáltal kifejtve jótékony hatásukat. Az aromaterápia azért különleges, mert többet tud nyújtani, mint pusztán a problémák tüneti kezelése. Képes azokat a gyökérproblémákat, elakadásokat oldani, amelyek akár érzelmi, akár fizikai szintről kiindulva, testi betegség vagy lelki középpontunkból való kibillenés formájában jelennek meg.

Az általam használt Adrienne Feller kozmetikumok egy olyan elismert és minőséget közvetítő magyar márka tagjai, melyet a szépségterapeutaként, természetgyógyászként és aromaterapeutaként tevékenykedő Feller Adrienne hozott létre. Olyan 100%-ban természetes bio alapanyagokból és illóolajokból álló, kézzel készült szépségápolási termékek, melyek egyidőben hatnak testre és lélekre. A szalonomban alkalmazott aromaolajok szigorú nemzetközi minőségi ellenőrzésen esnek át, így terápiás célokra is kiválóan alkalmasak. Semmilyen adalékanyag, tartósítószer, színezék, mesterséges illatanyag, szintetikus anyag és kőolajszármazék nem található a termékekben.

Ezeket az egyedi, luxus alapanyagokat alkalmazom az arckezelés során, melyet az érintések különleges minősége, a speciális pontok stimulálása, a szinergikus növényi és illóolaj kompozíciók, elixírek és virágesszenciák jellemeznek. Amellett, hogy nyugtató, fiatalító, harmonizáló hatásúak és pozitívan hatnak érzelemvilágunkra, pszichés, mentális állapotunkra, hatékonyan oldják a lélekben rejtőző blokkokat.

Fedezd fel az aromaterápia világát és hagyd, hogy érzékszerveidet kényeztetve az illóolajok jókedvre derítsenek, ellazítsanak, vagy épp felélénkítsenek, energetizáljanak attól függően, éppen mire van szükséged! Mindemellett  természetesen gyógyítsanak, visszasegítsenek egészségedhez, a jóllét állapotához, a külső-belső harmóniához.

Adrienne Feller szépségrituálék >>>

A TV2 stábja nálam járt…

A TV2 „Több mint TestŐr” egészségmegőrző és gyógyító módszerekkel foglalkozó műsorának stábja nálam járt.

Egyre több embernek van valamilyen bőr problémája (gyulladás, allergia), amelyekre a hagyományos vegyi kozmetikumok vagy gyógyszerek nem adnak megoldást.
Fontos a test-lélek-szellem egysége. A biokozmetikában is a holisztikus szemléletet követem.
Célom a bőr saját működési mechanizmusának a helyreállítása, illetve fenntartása. Törekszem arra, hogy vendégeim ne csak tüneti kezelésben részesüljenek. A kiváltó okokat kell megkeresni, megszűntetni, nem pedig a már kialakult következményeket kezelni. Manapság már a tudomány is azt tartja, hogy a betegségek több mint 80 százaléka lelki eredetű.
Fontosnak tartom a problémák okának kiderítését, melyre a Mátrix Drops Computert, a lélekszkennert használom. Ez a kvantumfizikai készülék már nemcsak a fizikai információs zavarokat méri, hanem belelát érzelmi világunkba is. A készülék megmutatja, hogy a vizsgált személy milyen fizikai, lelki, kapcsolati, érzelmi, gondolati problémával küszködik. Ha a kiváltó okokat megtaláltuk, jöhet a helyreállítás.
A kezelések során ezeket figyelembe véve mindenkinek személyre szabottan állítom össze a legmegfelelőbb kezelést, kezeléseket. Különböző terápiákat alkalmazok. A fizikai testen keresztül tudunk hatni a lelkünkre különböző masszázsokkal, testkezelésekkel. Lelki terápiákkal pedig vissza tudunk hatni a testünkre.
A kozmetikában csak natúr, bio és demeter minősítésű alapanyagokat, tömény hatóanyagokat használok és nem használok gépeket.

Mindent a natúrkozmetikumokról

Mindent a natúrkozmetikumokról

Ha szeretnéd kipróbálni a természetes összetevőkből készült kozmetikumokat, összegyűjtöttünk néhány alapinformációt, hogy jól tudj választani.

Minden reggeledet a tükör előtt kezded, így az egész napodat meghatározhatja, hogy milyennek látod magad: nyúzott, fáradt, sápadt-e a bőröd, avagy egészségesen rózsás, kisimult, üde. Ki az, aki ne az utóbbit szeretné? Pláne természetesen?

Egyre többen fordulnak a natúr- és biokozmetikumok felé, akár a várandósság alatt, akár valami allergia vagy bőrirritáció miatt. Számukra nem mindegy, hogy a bőrükkel közvetlenül érintkező szépségápolási és higiéniai készítmények milyen alkotóelemekből készülnek. A természetes eredetű termékeknek több fajtája létezik, érdemes áttekinteni, mit rejtenek a különféle elnevezések.

Az odafigyelés már csak azért is indokolt, mert az Európai Unióban nem kellően szabályozott a natúrkozmetikumok engedélyezése, így olyan terméken is láthatsz például “natural line”, azaz “természetes vonal” vagy “organic”, illetve ezekhez hasonló elnevezést, amelyekben megkérdőjelezhető összetevők vannak. A rámenős reklámok hatására is hiheti azt a vásárló, hogy egy-két gyógynövénykivonattól már természetes lesz a termék.

“Valójában a natúrkozmetikumok esetében nemcsak az a fontos, hogy mi van bennük, hanem az is, hogy mi nincs — kezdi Dr. Gyovai Viola okleveles biológus. — Az organikusnak mondott terméken fel kell tüntetni az ellenőrzött összetevőket, továbbá a gyártónak a terméket is évente tanúsíttatnia kell a minősítő szervezetekkel, és ezt is fel kell tüntetnie a csomagoláson.”

Szigorúnak hangzik? Érted teszik!

A natúr- és biokozmetikumok növényi eredetű hatóanyagaikkal komplexen és kedvezően támogathatják a bőrsejtek természetes táplálását, anyagcseréjét, regenerálódását. De a “natúr” életstílus tudatosabb hozzáállást igényel. Nem csoda, hogy a natúrkozmetikumok vásárlóit már messziről ki fel lehet ismerni a boltokban: ők nem csak úgy beszaladnak és dobnak valamit a kosarukba, hanem hosszasan válogatnak a termékek között, elmélyülten tanulmányozzák a dobozon az összetevők listáját, a nevezetes INCI-t.

“Két tényező viszi őket a természetes ápolószerek felé: a városi emberek körében egyre gyakoribbak a különféle túlérzékenységi reakciók, illetve, ha a bőrgyógyász által ajánlott szerrel meggyógyított bőrük problémája valamely vegyi szemlélettel formulázott kozmetikumtól kiújul”, mondja a szakértő, aki 30 éve fejleszt kozmetikai hatóanyagokat és recepteket a BIOLA organikus kozmetikai termékcsaládhoz.

Egy család fürdőszobájában minden funkcióra (mosakodás, bőrápolás, borotválkozás stb.) legalább 1, de akár 2-3 féle termék is van, összesen minimum 8-9 kozmetikai termék, akár több is. Ezekben teljesen eltérő mesterséges kémiai anyagok lehetnek, amelyek ráadásul nem is feltétlenül “szimpatizálnak” egymással — csatájuk színtere pedig a bőröd, s abból beszívódva a szervezeted. “A vásárlóknak dönteniük kell, hogy rengeteg szintetikus, a szervezet számára idegen molekulát tartalmazó termékkel terhelik magukat, vagy pedig természetes összetevőkből készített, a bőrük számára várhatóan kisebb kockázatot jelentő ápolószereket választanak — mondja Dr. Gyovai Viola. — Valamit valamiért: azt is el kell fogadniuk, meg kell tanulniuk, hogy némelyik natúrterméket másképp kell használni. Például egy bio dezodor nem húzza össze annyira a verejtékmirigyeket, mint az alumíniumsós termék, viszont esetleg naponta kétszer kell alkalmazni.”

A bőröd örülni fog a  természetes kozmetikumoknak

Sokkal jobban járnál, ha nem a csábító csomagolás vagy a reklámok alapján, hanem az egyéni érzékenységedet szem előtt tartva választanál kozmetikumokat! Ez persze némi önfegyelmet is igényel. Szerencsére a hazai biokozmetikumoknak van egy lepipálhatatlan előnyük: a magyar szabályozásnak köszönhetően bennük akár négyszer több bioaktív, azaz a bőr számára hasznosítható természetes összetevő van, mint a drogériákból ismert európai natúrmárkák termékeiben. “Vagyis egy ilyen biokozmetikum legalább másfélszer annyi ideig, és erősebb hatóanyag-komplexszel táplálja, regenerálja a bőrt.”

Ha már kívülről odafigyelsz a bőrápolásodra, belülről is érdemes megtámogatnod, például a bélflórát erősítő probiotikumokkal, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel. A mai nagysebességű városi életmód miatt a szervezeted olyan gyorsan elhasználja a bevitt vitaminokat és antioxidánsokat, hogy a bőrödig túl kevés jut fel a kapilláris (hajszáleres) keringéssel. Ennek az a következménye, hogy hamarabb jelentkeznek a bőröregedés tünetei, hiszen nem a tápanyagok, hanem a salakanyagok kezdenek felhalmozódni a bőrödben, int a BIOLA-szakértő.

A világkereskedelem tömegcikkeiben túl sok a különféle kemikália, például azért is, hogy a termékek kibírják a hosszas szállítást, tárolást. Hétköznapi kozmetikumaink a vegyipar csúcstermékei — de valóban ezt akarjuk? Az 1950-es években kezdődött a vegyi szemlélettel formulázott kozmetikumok felívelése. Azokban pusztán marketingeszközként tekintenek a minimális mennyiségben hozzáadott gyógynövényes összetevőkre és növényi magvakból származó olajokra, az alap szerkezeti anyaguk is más. “Ha viszont bioszemlélettel formulázunk egy terméket, akkor arra törekszünk, hogy minél kevesebb kémiailag módosított szerkezeti anyagot használjunk, és minél többet az adott bőrtípus ápolásához illeszkedő, annak harmóniáját kiteljesítő növényi eredetű hatóanyagokból”, összegzi a lényeget Dr. Gyovai Viola.

Natúrkozmetikum:
Elsősorban növényi/mezőgazdasági eredetű hatóanyagokat (növényi- olajokat, kivonatokat, juice-okat, pulpokat, illóolajokat) és csak minimális kémiai és/vagy fizikai módosításon átesett növényi eredetű szerkezeti, színező, illatosító anyagokat tartalmaz. Nagyobb egészségügyi kockázatú anyagokat, eljárásokat tilos felhasználni bennük (pl. sodium-lauryl-sulfate, triclosan, paraffin oil, propylene glycol).

Biokozmetikum:
Mindig a tanúsító szervezet feltételrendszerében meghatározott mennyiségű biotermesztésből származó mezőgazdasági összetevőt kell minimum tartalmaznia a minősítéshez. A termékek ásványi anyag és hozzáadott víz tartalmán felüli anyaghányada 90%-ának mezőgazdasági eredetűnek kell lennie, amelynek legalább 95%-ának tanúsított ökológiai gazdálkodásból kell származnia a BIOKONTROLL (HU-ÖKO-01) bio minősítéshez. A biokozmetikumok ellenőrzése nemcsak az ökológiai összetevők meglétére és arányára terjed ki, hanem a biokozmetikum-készítés technológiájára, a készletgazdálkodásra, a termék csomagolására, a raktári rágcsálóirtásra, és a kereskedelemre is. Az “organic/bio” előtagot a termék nevében csak tanúsított biokozmetikum viselheti.

Tiltott összetevők:
Petrolkémiai anyagok (pl. paraffinolaj), kémiai úton szintetizált tartósító anyagok, szintetikus fényvédők, mesterséges szín- és illatanyagok, propilén-glikol (ez egy hidratáló anyag), SLS (nátrium-lauryl-szulfát, habképző segédanyag, de a bőr számára túl erős zsíroldó) stb.

Tanúsítás:
Magyarországon egyedül a BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Kft rendelkezik nemzeti akkreditációval bio/ökológiai kozmetikumokat előállító üzemek, termékek tanúsítására. Egyéb nemzetközi tanúsító szervezetek is végezhetnek tanúsítást: pl. BDIH, ECOCERT, DEMETER International eV, stb. Az általuk kiállított tanúsítás minden esetben tartalmazza, hogy natúr-, bio-, vagy demeter kozmetikumra vonatkozik-e, illetve a tanúsítványok (interneten az adott cég honlapján is elérhető) mellékletében megjelölésre kerül minden egyes tanúsított termék neve és a tanúsítás szintje. A tanúsításokat évente, az ellenőrzést követően adják ki, ha az auditon megfelelt a gyártó és a termékei is.

Felhasználás:
A nagy mennyiségű bioaktív hatóanyag-tartalomnál fogva a termékek eltarthatósága rövidebb, mint a vegyipari formulázású, zömmel szintetikumokat tartalmazó kozmetikum esetében. Ezért felhasználásuk során nagyfokú higiéniai gondossággal célszerű eljárni (tiszta száraz kézzel, spatulával), és felbontás után rövid időn belül (1-3 hónap) törekedni kell a termék felhasználására.

Hiver’t-Klokner Zsuzsanna

forrás: vitalmagazin.hu

A kozmetikai kezelésekhez miért ezt használom? >>>

 

 

Őszi bőrápolás a kozmetikában

Őszi bőrtisztító kezelések  a szalonban, őszi bőrápolás

Évszakváltás idején mindig jobban oda kell figyelnünk bőrünkre. A nyári időszakban a bőr intenzívebb napsugárzásnak van kitéve, veszít a hidratáltságából, különböző foltok jelenhetnek meg a bőrön. A pattanások, mitesszerek „belesülhetnek” a bőrünkbe. Az őszi időszak kezdetekor érdemes bőrünket regenerálnunk, majd felkészítenünk a hidegebb időszakra. Ilyenkor legfontosabb az arc le-, és kitisztítása, hidratálás, táplálás.

Nagyon nagy szükség van a hidratálásra!
A hideg évszakban bőrünknek különösen nagy szüksége van a hidratálásra, ilyenkor ugyanis a hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja a bőrt, valamint a hideg levegő nedvességtartalma sokkal kevesebb, mint a meleg levegőé. Ebben az évszakban kezdünk el fűteni is, ami szintén a bőr optimális hidratációját befolyásolja.

őszi bőrápolás

Ajánlott őszi regeneráló és felkészítő arckezeléseink:

BIO AHA savas hámlasztás >>>
Klasszikus, tisztító arckezelés a kristálytiszta arcbőrért >>>
Vino arckezelés >>>

Birs-aszú bőrfeszesítő arckezelés >>>

A test-lélek-szellem egységéről

A test-lélek-szellem egységéről

TEST:
Test alatt a fizikai testet értjük minden fiziológiai funkciójával és igényével együtt. Ide tartozik még az anyagi világ minden megnyilatkozási formája, amit látunk, tapintunk, stb.

SZELLEM:
Szellemhez tartozik első szinten az elme, a gondolkodás, felsőbb oktávja az Örök Szellem, aki képes felülemelkedni a személyes benyomásokon, aki mindennel és mindenkivel EGY. Ezzel kapcsolódunk a Felettes Énhez, az Univerzumhoz, a Teremtőhöz.

LÉLEK:
Lélekhez tartoznak az érzelmek, intuíció, felsőbb oktávban lényünk örök része.

Elválaszthatatlan egységet képezve alkotják az embert. Az ember, a test-lélek-szellem egysége. Azaz egyszerre létezünk három párhuzamos (egymás feletti) síkon. Olyan ez, mint a víz. Létezik szilárd, folyékony és légnemű halmazállapotban. Sokszor a három együtt van jelen. Egyik a másikba át tud alakulni. Egy zárt rendszerben, ha az egyik halmazállapotban több van, akkor a másikban kevesebb, az oda-vissza alakulás folyamatos, egyensúly jellemzi a rendszert.

A minket körülvevő világ, éppen úgy, mint mi magunk, mind rezgés. A világmindenség 100%-ban rezgés. Ebből 95% energia és információ. A maradék 5%-ot (csillagok, bolygók, emberek, állatok, növények, stb.) mi anyagnak nevezzük, mely nem más, mint a legsűrűbb rezgés.  A test (anyag) a legsűrűbb rezgés, olyan, mint a víz szilárd halmazállapota.
A lélek már nem olyan „sűrű” rezgés. Megfelelője a víz folyékony halmazállapotban. A lélek inkább energia, de tartalmaz kis mennyiségű anyagot is, ez az a 21 gramm, amivel könnyebb lesz valakinek a teste, mikor meghal (távozik a lélek).

A szellem a „legritkább” rezgés, ez már csak energia és nem tartalmaz anyagot. A test, lélek, szellem közös jellemzője a mintázat, mely egyértelműen meghatározza a rezgést. A test maga a 60-120kg hús, a lélek az, amit auraként tudunk és láthatunk. A test a lélekben úgy helyezkedik el, mint egy tál vízben a szivacs. Maga a szellem a tobozmirigyben található. A szellem határozza meg tudatunkat, azaz hogyan látjuk a világot.

Amikor a test-lélek-szellem hármas azt a feladatát éli, játssza, amit leszületéskor bevállalt, akkor minden rendben van, harmónia van. Azonban amikor az útról az ember letér, akkor megbomlik a harmónia, megbomlik az egészég is. Az életünk legfontosabb része, hogy felismerjük a feladatunkat, azt, amiért megszülettünk, amit meg kell tanulnunk, meg kell élnünk. Ha ezt nem vagyunk hajlandóak felismerni, megélni, akkor a szellemi síkon megjelenő diszharmónia áttevődik lelki síkra, komoly lelki problémákat okozva, majd egy idő után áttevődik testi síkra, betegségben, fájdalomban mutatkozva meg.

 

Beköszöntött a nyár!

Beköszöntött a nyár!
Kellemes meleg és ragyogó napsütés!

A bőrnek minden esetben jót tesz a napfény, de ez közel sem elegendő. Nyaralás előtt is fontos a bőr kitisztítása. Érdemes radírozni, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrsejteket, melyek eltömítik a pólusokat, majd fontos a mitesszerek, pattanások eltávolítása is. A hidratálás nyáron is feltétlenül szükséges! A meleg, a napozás ugyanis dehidratálja, kiszárítja a bőrt.
A kiegyensúlyozott táplálkozás a szép bőr egyik alapfeltétele. Fogyasszunk sok magas víztartalmú, organikus, friss, nyers és szezonális gyümölcsöt, zöldséget! A bőr szép barnaságát elősegíthetjük sárgarépa és homoktövis fogyasztásával.
Fokozottan figyeljünk bőrünk védelmére a déli órákban!

Az arcbőr kitisztítását a nyaralás előtt legalább egy héttel ajánlom >>>

 

A lelkünk és a tudatunk nem független a testtől

A lelkünk és a tudatunk nem független a testtől

Tekints másképp a testedre! Hogy miért érdemes az önismeretet a testtel kezdeni? Mert a testünk a látható, racionalizálható, felfogható, és azért mert nagyon buta módon gondolkodunk róla. A modern ember nem érzi a felelősséget a saját testi állapota iránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy „szervizbe” jár az orvoshoz, és csak nagyon kevesen tesznek önmagukért annál többet, hogy beveszik a gyógyszert és várják a hatást…

…és mivel lényünk hármassága egymástól elválaszthatatlan, ezért ugyanilyen szinten gondolkodunk a lelkünkről és a tudatunkról is. Valahogy a 21. században divat lett az, hogy nem érezzük a felelősséget a saját lényünk, a saját hogyan létünk helyett. Inkább szolgáltatásokat vásárolunk meg, várva a javulást. Az a rossz hír, hogy ez nem működik. A szolgáltatások megvásárlása és kifizetése még nem segít hozzá ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Sajnos ehhez tenni is kell. Az önismeret is egy nagyon aktív és figyelmet igénylő dolog. Szükség van rá a személyes részvételre.

A hozzáállás kialakításában a legegyszerűbb, ha elkezdünk másképpen figyelni arra a rendszerre, amelyben nap, mint nap együtt élünk, amely folyamatosan impulzusokkal és érzékletekkel lát el bennünket, a testünkre. Ennek eredménye nem csak egy egészségesebb és szebb külső lesz, hanem egy stabilabb személyiség is. Abban a pillanatban, ahogy elkezdesz másképp gondolkodni a testedről, másképpen fogod önmagadat is látni és megnyílnak a kapuk az önbizalom, de még a spiritualitás felé is. Ez egy nagyon biztonságos út, amelyben, a saját tempódban, a saját fejlődésednek és igazságodnak megfelelő ütemben haladhatsz.

Nem lesz senki, aki félrevezetne, aki megmondaná, mit kell hinned, érezned vagy gondolnod, mert egyszerűen kapcsolatba kerülsz belső, igazi és tökéletes önmagaddal. Ehhez csak egyet kérek. Add meg magadnak azt a nyitottságot, hogy másképp, egy másik nézőpontból tekintesz önmagadra és elfelejted egy kicsit azokat a berögzült gondolati sémákat, amelyeket eddigi életed során nagyon szépen begyakoroltál. A közhiedelem ellenére közünk van a testünkhöz. Ez az az alapgondolat, ami az egészséget és az életörömöt adja.

Fontos, hogy kidolgozzuk önmagunkban, fontos, hogy megéljük és megérezzük lényünk eme elhanyagolt és nagyon gondatlanul kezelt részét. A test egy hihetetlenül intelligens rendszer. Nem egy gép, hanem egy szuper érzékeny és mérnöki precizitással létrehozott élő és intelligens rendszer, amelyben minden mindennel kölcsönhatásban van. Ezen kívül észleli és lereagálja gondolatainkat, érzéseinket, de még az álmainkat is. Ezek után, hogy lehet azt hinni, hogy egy gép, amely ideig-óráig működik?

A test él! Az élet hozta létre és az élet mozgatja, alkotja, élteti. Gondolj csak bele! Miért gondoljuk, hogy teljesen természetes és magától adódó folyamat az, hogyan egy embrióból magzat lesz, a magzatból csecsemő, a csecsemőből pedig TE leszel. Miért gondoljuk, hogy ez a rendszer része, hogy ez egy gépies és hétköznapi dolog. Egyáltalán nem. Egyáltalán nem „természetes” ez a folyamat. Hihetetlen mértékű intelligencia szükséges hozzá és még ennél is több precizitás és figyelem. Mi felnőtt, gondolkodni tudó emberként soha nem lennénk képesek ilyen precízen, türelmesen és mérnöki pontossággal létrehozni bármit is, mint ahogyan a testünk megalkotja és fenntartja önmagát.

Tudja, mikor milyen hormonra van szükség a növekedésünkhöz, az életünkhöz. Ingereket közvetít, dolgoz fel minden egyes mikro másodpercben és olyan hihetetlen precizitással teszi mindezt, amire csak ő képes. Minden egyes pillanatban éberen figyel, fenntartja az életet és vele együtt működik. És miért teszi mindezt? Hogy mi lakni tudjunk benne. Ebben a relációban még mindig csak egy gép, amihez nem sok közünk van? Gondoljunk csak bele akkor abba, hogy bizonyos érzéseinkre és érzelmeinkre hogyan reagál szinte azonnal a testünk?

Amikor megijedünk, összeszorul a gyomrunk, amikor szerelmesek vagyunk, lepkék repkednek ugyanott. Minden egyes érzelemre külön jelzőrendszere van a testünknek. A testi funkciók által tudjuk elkülöníteni, hogy az adott érzelem/szituáció kellemes és jó-e nekünk, esetleg elkerülendő. Ezeket az érzeteket születésünkkor táplálták belénk. Őseink tapasztalatai alapján hoztuk magunkkal, a génjeinkbe íródott és finomodott, hogy életünket és jóllétünket szolgálja. A testünk tökéletes összhangban és teljes harmóniában van lényünk minden egyes aspektusával. Szellemünk és lelkünk legkisebb rezdülésére is azonnal reagál.

A lelkünk és a tudatunk nem független a testünktől. Összhangban vannak, közük van egymáshoz. Minden egyes gondolatunk hat a sejtjeinkre. Minden egyes érzelmünk hat a testünkre. Nem különálló entitás, hanem így vagyunk egy egész. Ez azt jelenti, hogy a testünkben lévő sejtek minden egyes pillanatban információt hordoznak jelenlegi tudati állapotunkról. Nézzünk csak egy nagyon egyszerű és tudományosan is már bebizonyított példát. Tudományos tény, hogy testünk 65 – 70 százaléka vízből áll. A víz lételeme az ember létezésének. Masaru Emoto bebizonyította, hogy a vízkristályok bizonyos szavak, érzelmek és rezgések hatására megváltoztatják szerkezetüket.

Nagyon egyszerűen a vizsgálat lényege annyi, hogy olyan pozitív szavakra, mint a szeretlek, a víz gyönyörű, harmonikus kristályszerkezetet mutatott a mikroszkóp alatt. AZ olyan negatív érzelmekre, mint a „gyűlölet” a víz kusza kristályszerkezetet mutat. Gondolj csak bele abba, hogyan viselkedik a testedben lévő víz a szavaid és gondolataid hatására! Egyszerűen félelmetes még csak belegondolni is abba, hogy a gondolataink és a szavaink sejtszinten hatnak a testünkre, a testünkben lévő vízre. És ez csak a jéghegy csúcsa! Minden egyes sejted reagál arra, ami az agyadban történik. A test és a szellem tehát elválaszthatatlanok egymástól. Lehetetlen és értelmetlen dolog külön kezelni az egyiket a másiktól. Éppen ezért, amikor a test beteg, a lelket is kezelni kell, és amikor a lélek beteg, akkor nagyon fontos, hogy a testet is kezeljük. Ennél fogva a testnek ugyanolyan szerepe van a spiritualitásban.

Ezt tanulnia kell még a nyugati embernek és tanulnia kell mindazoknak, akik a testet és ezáltal önmaguk egy részét valamilyen furcsa és érthetetlen módon leválasztják önmagukról.
forrás:
http://ujegyensuly.hu/eletmod/a-lelkunk-es-a-tudatunk-nem-fuggetlen-a-testtol

Hormonkárosító anyagok a kozmetikumokban

Hormonkárosító anyagok a kozmetikumokban

Milyen hormonkárosító anyagok vannak a kozmetikumokban?

A hormonkárosító anyagok a bőrön keresztül ugyanúgy a szervezetünkbe jutnak, mintha csak elfogyasztanánk őket, ennek ellenére a mai napig nincs előírás (vagy éppenséggel tiltás) a hormonkárosító anyagok alkalmazására kozmetikai és tisztálkodószerek összetevői esetében…
A cikkből kiderül, hogy melyek azok az anyagok, melyekre figyelnünk kell a kozmetikumok kiválasztásánál:

https://zoldgondoskodas.hu/karos-hatasok-es-vegyszerek/betegsegek-vegyszerek/endometriozis-es-a-kozmetikumaid-vegyi-anyagok-is-beavatkozhatnak-a-hormonhaztartasodba

A Bio és Demeteres minősítésű kozmetikumokról >>>

Biztosan a napsugárzás káros?

Biztosan a napsugárzás káros?
Figyeljünk oda, hogy milyen összetételű napvédőket használunk, mert rengeteg a „napvédők” általi bőrkárosodás!

Hawaii-on betiltottak bizonyos kémiai fényvédőket, amelyek a kutatások szerint hozzájárulnak a korallok színtelenedéséhez, végső soron pusztulásához. A hawaii hatóságok két hatóanyagok pécéztek ki, az oxibenzont és az octinoxátot, ezek károsítják a legjobban a korallokat. Érdekes egybeesés, de ez a két kémiai fényvédő az, amely az emberre is a legveszélyesebb, mégis kifejezetten elterjedtek a naptejekben. A bőrön át felszívódva az oxibenzon és az octinoxát a pajzsmirigyhormonok és a nemi hormonok háztartásába is belekavarhat, tudományos vizsgálatok szerint antiandrogén hatásuk miatt a serdülő fiúk tesztoszteronszintjét szignifikánsan csökkentik, az octinoxát pedig megváltoztatja az ösztrogéntermelés ciklusát.
forrás: www.444.hu