A lelkünk és a tudatunk nem független a testtől

A lelkünk és a tudatunk nem független a testtől

A lelkünk és a tudatunk nem független a testtől

Tekints másképp a testedre! Hogy miért érdemes az önismeretet a testtel kezdeni? Mert a testünk a látható, racionalizálható, felfogható, és azért mert nagyon buta módon gondolkodunk róla. A modern ember nem érzi a felelősséget a saját testi állapota iránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy „szervizbe” jár az orvoshoz, és csak nagyon kevesen tesznek önmagukért annál többet, hogy beveszik a gyógyszert és várják a hatást…

…és mivel lényünk hármassága egymástól elválaszthatatlan, ezért ugyanilyen szinten gondolkodunk a lelkünkről és a tudatunkról is. Valahogy a 21. században divat lett az, hogy nem érezzük a felelősséget a saját lényünk, a saját hogyan létünk helyett. Inkább szolgáltatásokat vásárolunk meg, várva a javulást. Az a rossz hír, hogy ez nem működik. A szolgáltatások megvásárlása és kifizetése még nem segít hozzá ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Sajnos ehhez tenni is kell. Az önismeret is egy nagyon aktív és figyelmet igénylő dolog. Szükség van rá a személyes részvételre.

A hozzáállás kialakításában a legegyszerűbb, ha elkezdünk másképpen figyelni arra a rendszerre, amelyben nap, mint nap együtt élünk, amely folyamatosan impulzusokkal és érzékletekkel lát el bennünket, a testünkre. Ennek eredménye nem csak egy egészségesebb és szebb külső lesz, hanem egy stabilabb személyiség is. Abban a pillanatban, ahogy elkezdesz másképp gondolkodni a testedről, másképpen fogod önmagadat is látni és megnyílnak a kapuk az önbizalom, de még a spiritualitás felé is. Ez egy nagyon biztonságos út, amelyben, a saját tempódban, a saját fejlődésednek és igazságodnak megfelelő ütemben haladhatsz.

Nem lesz senki, aki félrevezetne, aki megmondaná, mit kell hinned, érezned vagy gondolnod, mert egyszerűen kapcsolatba kerülsz belső, igazi és tökéletes önmagaddal. Ehhez csak egyet kérek. Add meg magadnak azt a nyitottságot, hogy másképp, egy másik nézőpontból tekintesz önmagadra és elfelejted egy kicsit azokat a berögzült gondolati sémákat, amelyeket eddigi életed során nagyon szépen begyakoroltál. A közhiedelem ellenére közünk van a testünkhöz. Ez az az alapgondolat, ami az egészséget és az életörömöt adja.

Fontos, hogy kidolgozzuk önmagunkban, fontos, hogy megéljük és megérezzük lényünk eme elhanyagolt és nagyon gondatlanul kezelt részét. A test egy hihetetlenül intelligens rendszer. Nem egy gép, hanem egy szuper érzékeny és mérnöki precizitással létrehozott élő és intelligens rendszer, amelyben minden mindennel kölcsönhatásban van. Ezen kívül észleli és lereagálja gondolatainkat, érzéseinket, de még az álmainkat is. Ezek után, hogy lehet azt hinni, hogy egy gép, amely ideig-óráig működik?

A test él! Az élet hozta létre és az élet mozgatja, alkotja, élteti. Gondolj csak bele! Miért gondoljuk, hogy teljesen természetes és magától adódó folyamat az, hogyan egy embrióból magzat lesz, a magzatból csecsemő, a csecsemőből pedig TE leszel. Miért gondoljuk, hogy ez a rendszer része, hogy ez egy gépies és hétköznapi dolog. Egyáltalán nem. Egyáltalán nem „természetes” ez a folyamat. Hihetetlen mértékű intelligencia szükséges hozzá és még ennél is több precizitás és figyelem. Mi felnőtt, gondolkodni tudó emberként soha nem lennénk képesek ilyen precízen, türelmesen és mérnöki pontossággal létrehozni bármit is, mint ahogyan a testünk megalkotja és fenntartja önmagát.

Tudja, mikor milyen hormonra van szükség a növekedésünkhöz, az életünkhöz. Ingereket közvetít, dolgoz fel minden egyes mikro másodpercben és olyan hihetetlen precizitással teszi mindezt, amire csak ő képes. Minden egyes pillanatban éberen figyel, fenntartja az életet és vele együtt működik. És miért teszi mindezt? Hogy mi lakni tudjunk benne. Ebben a relációban még mindig csak egy gép, amihez nem sok közünk van? Gondoljunk csak bele akkor abba, hogy bizonyos érzéseinkre és érzelmeinkre hogyan reagál szinte azonnal a testünk?

Amikor megijedünk, összeszorul a gyomrunk, amikor szerelmesek vagyunk, lepkék repkednek ugyanott. Minden egyes érzelemre külön jelzőrendszere van a testünknek. A testi funkciók által tudjuk elkülöníteni, hogy az adott érzelem/szituáció kellemes és jó-e nekünk, esetleg elkerülendő. Ezeket az érzeteket születésünkkor táplálták belénk. Őseink tapasztalatai alapján hoztuk magunkkal, a génjeinkbe íródott és finomodott, hogy életünket és jóllétünket szolgálja. A testünk tökéletes összhangban és teljes harmóniában van lényünk minden egyes aspektusával. Szellemünk és lelkünk legkisebb rezdülésére is azonnal reagál.

A lelkünk és a tudatunk nem független a testünktől. Összhangban vannak, közük van egymáshoz. Minden egyes gondolatunk hat a sejtjeinkre. Minden egyes érzelmünk hat a testünkre. Nem különálló entitás, hanem így vagyunk egy egész. Ez azt jelenti, hogy a testünkben lévő sejtek minden egyes pillanatban információt hordoznak jelenlegi tudati állapotunkról. Nézzünk csak egy nagyon egyszerű és tudományosan is már bebizonyított példát. Tudományos tény, hogy testünk 65 – 70 százaléka vízből áll. A víz lételeme az ember létezésének. Masaru Emoto bebizonyította, hogy a vízkristályok bizonyos szavak, érzelmek és rezgések hatására megváltoztatják szerkezetüket.

Nagyon egyszerűen a vizsgálat lényege annyi, hogy olyan pozitív szavakra, mint a szeretlek, a víz gyönyörű, harmonikus kristályszerkezetet mutatott a mikroszkóp alatt. AZ olyan negatív érzelmekre, mint a „gyűlölet” a víz kusza kristályszerkezetet mutat. Gondolj csak bele abba, hogyan viselkedik a testedben lévő víz a szavaid és gondolataid hatására! Egyszerűen félelmetes még csak belegondolni is abba, hogy a gondolataink és a szavaink sejtszinten hatnak a testünkre, a testünkben lévő vízre. És ez csak a jéghegy csúcsa! Minden egyes sejted reagál arra, ami az agyadban történik. A test és a szellem tehát elválaszthatatlanok egymástól. Lehetetlen és értelmetlen dolog külön kezelni az egyiket a másiktól. Éppen ezért, amikor a test beteg, a lelket is kezelni kell, és amikor a lélek beteg, akkor nagyon fontos, hogy a testet is kezeljük. Ennél fogva a testnek ugyanolyan szerepe van a spiritualitásban.

Ezt tanulnia kell még a nyugati embernek és tanulnia kell mindazoknak, akik a testet és ezáltal önmaguk egy részét valamilyen furcsa és érthetetlen módon leválasztják önmagukról.
forrás:
http://ujegyensuly.hu/eletmod/a-lelkunk-es-a-tudatunk-nem-fuggetlen-a-testtol

Katka

Website: