Aromaterápia a kozmetikában

Aromaterápia a kozmetikában

Aromaterápia a kozmetikában

Az aromaterápia fókuszában a terápiás tisztaságú esszenciális olajok és az általuk kínált holisztikus gyógymódok, valamint az alternatív terápiákban betöltött szerepük áll. Ennek során az aromaterapeuta illóolajokat és növényi olajokat használ a test és lélek egyensúlyának helyreállításra.

Biokozmetikusként célom a mindennapi bőrápolási kihívásokra adott természetes megoldások elősegítése illatokkal megtámogatva. Az általam használt bio, natúr és Demeter minősítésű alapanyagok, terápiás tisztaságú illóolajok, növényi olajok és kivonatok egyaránt hozzájárulnak testi és lelki harmóniánk megteremtéséhez. Az aromaterápiát a kozmetikai arckezelések és a testmasszázsok során is alkalmazom teljes mértékben személyre szabottan, figyelembe véve a külső, környezeti tényezőket, a stresszes, rohanó, életmódunkból adódó romboló hatásokat, a bőr adottságait, valamint a lelki tényezőket is.

Vallom, hogy minden mindennel összefügg, ezért nem kezelhetjük a bőrproblémát önmagában, hiszen ezzel csupán ideiglenes eredményt érnénk el. Minden betegségnek, elváltozásnak megvan a testi és lelki oka, kezdve a rosaceás arcbőrtől a pigmentfoltokon át a sokunk életét még felnőttkorban is megkeserítő pattanásokig. Bőrünk tükrözi belső, lelki folyamatainkat és azt is, hol található szervi probléma szervezetünkben, mely területtel érdemes kiemelten foglalkoznunk. Nemcsak egyediségünk, de a bennünk lévő lelki és fizikai folyamatok is leolvashatók róla. Az, hogy mivel ápoljuk, éppoly fontos, mint az, hogy milyen fizikai és szellemi táplálékot veszünk magunkhoz. Ezzel arra biztatnék mindenkit, hogy kezdjünk tudatosabbá válni saját magunk, belső működéseink, érzelmi állapotaink, testi jelzéseink tekintetében és próbáljunk meg nem különálló részekként, hanem egységként rájuk tekinteni, amelyek hatással vannak egymásra. Ennek szellemében a kezelések során célom nemcsak a tüneti kezelés, hanem a kiváltó okra hatni. Holisztikus szemléletben, a test, a lélek és a szellem egységének figyelembe vételével állítjuk helyre a bőr természetes egyensúlyát, hogy ezáltal képessé váljon ellátni megerősített védekező funkcióját a továbbiakban.

Hiszem, hogy a szépséghez vezető út az egészségünkkel kezdődik. Ezt az utat kiválóan segíti, támogatja az aromaterápia, hiszen az illóolajok nemcsak külsőleg szépítenek, hanem belülről is használnak, mivel gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek. Az esszenciák kémiai vegyületei a vérbe kerülve az emberi szervezetben közvetlenül sejtszinten hatnak, mozgósítva az öngyógyító erőket ezáltal kifejtve jótékony hatásukat. Az aromaterápia azért különleges, mert többet tud nyújtani, mint pusztán a problémák tüneti kezelése. Képes azokat a gyökérproblémákat, elakadásokat oldani, amelyek akár érzelmi, akár fizikai szintről kiindulva, testi betegség vagy lelki középpontunkból való kibillenés formájában jelennek meg.

Az általam használt Adrienne Feller kozmetikumok egy olyan elismert és minőséget közvetítő magyar márka tagjai, melyet a szépségterapeutaként, természetgyógyászként és aromaterapeutaként tevékenykedő Feller Adrienne hozott létre. Olyan 100%-ban természetes bio alapanyagokból és illóolajokból álló, kézzel készült szépségápolási termékek, melyek egyidőben hatnak testre és lélekre. A szalonomban alkalmazott aromaolajok szigorú nemzetközi minőségi ellenőrzésen esnek át, így terápiás célokra is kiválóan alkalmasak. Semmilyen adalékanyag, tartósítószer, színezék, mesterséges illatanyag, szintetikus anyag és kőolajszármazék nem található a termékekben.

Ezeket az egyedi, luxus alapanyagokat alkalmazom az arckezelés során, melyet az érintések különleges minősége, a speciális pontok stimulálása, a szinergikus növényi és illóolaj kompozíciók, elixírek és virágesszenciák jellemeznek. Amellett, hogy nyugtató, fiatalító, harmonizáló hatásúak és pozitívan hatnak érzelemvilágunkra, pszichés, mentális állapotunkra, hatékonyan oldják a lélekben rejtőző blokkokat.

Fedezd fel az aromaterápia világát és hagyd, hogy érzékszerveidet kényeztetve az illóolajok jókedvre derítsenek, ellazítsanak, vagy épp felélénkítsenek, energetizáljanak attól függően, éppen mire van szükséged! Mindemellett  természetesen gyógyítsanak, visszasegítsenek egészségedhez, a jóllét állapotához, a külső-belső harmóniához.

Adrienne Feller szépségrituálék >>>

Katka

Website: