Biola

Biola, a magas minőségű, természetes eredetű, magas hatóanyag- és növényikivonat tartalmú professzionális biotermék

A kozmetikában a kezelések során a Biola magas minőségű, természetes eredetű, magas hatóanyag- és növényikivonat tartalmú professzionális biotermékeket használom, melyek tömény hatóanyag koncentrátumok.
Kizárólag természetes eredetű alapanyagokból készülnek, a gyártási folyamat során nem használnak kémiai anyagokat. Bőrbarát anyagok, természetes növényi zsírokból, olajokból és viaszokból készülnek, így fel tudnak szívódni. Nyirokrendszeren keresztül hatnak, beépülnek és újraépítik a bőr szerkezetét. A bioaktív hatóanyagok rezgésüknél és molekula szerkezetüknél fogva gépek nélkül is bejutnak a bőr legmélyebb rétegeibe.
Az eredmények rendkívül látványosak és már az első kezelés alkalmával észlelhetők, legyen szó intenzív hidratálásról, bőrfiatalításról vagy feszesítésről.

A kozmetikai kezelésekhez miért ezt használom?

A tudatos és igényes szépülni vágyók már jó ideje keresik a natúr és biokozmetikumokat, és az azokkal dolgozó kozmetikusokat. Egyre több információ jut el a fogyasztókhoz a környezeti ártalmakról, míg egyre többeknek van hosszabb-rövidebb időre valamilyen bőr problémája, amelyekre a hagyományos vegyi kozmetikumok nem adnak megoldást.
Növekvő igény lépett fel arra, hogy tiszta, a lehető legkevesebb mesterséges anyagot tartalmazó készítményeket használjunk. Elindult a természetes anyagokhoz való fordulás a kozmetikai iparban is, hiszen itt az egyik legnagyobb kiterjedésű érzékszervünkről, a bőrünkről van szó.

Káros anyagok a kozmetikumokban?

Szomorú tapasztalatom, hogy a kereskedelemben kapható kozmetikumok mérgező felületaktív, habzó kemikáliákból állnak. Az átlagos kozmetikumok alapja többnyire petróleum, ezért fontos megvizsgálnunk, hogy testápolásunkra milyen összetételű anyagokat használunk!

A kozmetikai ipar csillogása mögött sokszor majdnem „szemétből” készült hatóanyagok és alapanyagok találhatók, kiegészítve a laborokban előállított szintetikumokkal.

Ezek a termékek durva kemikáliákkal készülnek, ezáltal a bőrt nemhogy táplálnák, hanem szárítják, vizet vonnak el a bőr mélyebb rétegeiből. Ezek az összetevők elzárják a bőr légzését, leállítják a bőr természetes védekező képességét, és függővé teszik a bőrt.

Kutatásaim során megállapítottam, hogy hazánkban egy olyan kozmetikai vállalkozás van, amely tanúsított biokozmetikumokat és biodinamikus termelésből származó alapanyagokat tartalmazó professzionális kozmetikumokat gyárt. Ez a BIOLA Natúrkozmetikai Kft. Az egyetlen kozmetikai termékcsalád, a Biola jogosult a magyar minősítő védjegyhasználatára. A Bio és Demeteres minősítésű kozmetikumokról bővebben >>>

A termékfejlesztést a tulajdonos, Dr. dr. Gyovai Viola végzi, aki kémikus, toxikológus, okleveles biológus és az MTA kandidátusa. A József Attila Tudomány Egyetem Természettudományi Karon 1984-ben Summa cum laude minősítéssel egyetemi doktori fokozatot nyert és 1999-ben MTA kandidátusi minősítést nyert.
Már korai éveitől is a gyógynövények nagy tisztelője és ismerője:
Természetesen szépítünk. A legmodernebb bőrgyógyászati, gyógynövény ismereti tudományos eredményeket és a népgyógyászati ismereteket ötvözve alapvetően növényi eredetű bioaktív komplex hatóanyagokkal az üde, bársonyos bőrállapot kialakulását, a tartós és egészséges úton történő szépülést kívánjuk támogatni a bőr természetes anyagcsere folyamatai, méregtelenítési és regenerálódási folyamatai támogatása által.”

A Biola a tradicionális gyógynövényismeret, valamint a bőrgyógyászat legújabb kutatási eredményeire alapozva készíti demeter, bio- és natúrkozmetikai termékeit.
Biokozmetikumainak alapanyagait, illetve a gyártási technológiát és a bio és demeter minősítésű termékeit az erre szakosodott  Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi rendszeresen, szigorú előírásoknak megfelelően. Az egyetlen magyar bio minősítésű kozmetikumokat gyártó MAGYAR vállalkozás!

A biola kozmetikumok nem tartamaznak:

 • S.L.S-t (Sodim-Laureth-Szulfátot)
 • Szintetikus színezékeket
 • Szintetikus illatanyagokat (parfüm)
 • Parabén-típusú konzerválószereket
 • Izotiazolin-származékokat tartalmazó konzerválószereket
 • Propilén-glikolt, butilén- glikolt, mint hidratáló anyagot
 • Petrolkémiai/ásványolaj-ipari anyagokat
 • Alumínium-tartalmú szintetikus vegyületeket
 • Állati eredetű glicerint
 • Élő állatokból származó anyagokat
 • Nélkülözhető töltő- és adalékanyagokat