Traumatikus esemény kezelése – emléksúlyok oldása
Reinkarnációs utaztatás

Bárki tapasztalhat vagy átélhet olyan súlyosan traumatikus élményt, amelyet nem képes egyedül feldolgozni, csak segítséggel.
Ezek mind-mind olyan élmények, melyek érzelmi sérüléseket okoznak a lélekben, be is íródnak oda és ezzel lelki blokkokat okoznak. Sokszor nem is emlékezünk a lelki blokkhoz tartozó történetre, egyszerűen, csak érzéseket, illatokat és egyéb információkat rögzítünk a tudat mélyén. Ezekre már rég nem emlékszünk, mégis egész életünkben képesek elkísérni minket és megakadályozhatnak a teljes élet megélésben, hiszen a tudatalattinkban tárolt információk alapján cselekszünk, gondolkodunk. A gondolkodásunk 90%-át a tudatalattink irányítja.
A feldolgozatlan traumák egy idő után a lelki szintről elkezdenek levetülni fizikai szintre is: valós fájdalomérzetet, szívproblémákat, fejfájást, alvásproblémákat, hangulatingadozásokat, önértékelési problémákat, frusztrációkat, viselkedési zavarokat, gátlásokat, de akár pánik- és félelemérzetet, depressziót is előidézhetnek, majd komoly tünetekkel járó betegségek is kialakulhatnak.
A kezelés során a cél a lelki blokkok és sérülések oldása.

A kezelés során tudatosan a tudatalattit érjük el. A tudatalattinkban vannak tárolva az emlékeink. Vezetett meditációval egy megváltozott tudatállapotba tudunk jutni, ez a lélekszint. Lélekszinten térben és időben összefüggéseket tudunk felismerni. Nemkívánatos programokat, szokásokat, tulajdonságokat le tudunk tenni, kívánatosakat tudunk felvenni. Meg tudjuk keresni a traumák okát, és azt lélekszinten (mélytudatszinten) tudjuk oldani.

„Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni.”
 – Carl Gustav Jung –

Hogyan tudunk tudatosan élni?

„Miért döntünk úgy, ahogyan döntünk? Miért tesszük azt, amit teszünk?
Hogyan reagálunk bizonyos helyzetekben?
A szabad akarat csak egy illúzió: Mindennek ok, okozati összefüggése van. Nem szabadon döntünk, hanem egy tálcáról, amit elénk tolnak. Döntéseinket a szociális és kulturális beágyazottságunk alapján hozzuk. Az alapján, amit az addigi döntéshelyzetig magunkkal hoztunk. Csupán a tudatalatti alapján navigálunk a világban. Pillanatig sem vagyunk cselekedeteink valódi urai.
Mindennek a kulcsa a megértés, hogy lássuk, hogy mi az ok-okozati összefüggés. Az okokat csak magunkban találhatjuk meg. Önmagunk megértése csak spirituális úton lehetséges.
Döntéseinket, egy-egy történésre adott reakcióinkat a tudat alattban tárolt emlékeink alapján reagáljuk le.”              
(részlet a MÁTRIX című filmből)

A reinkarnációs terápiákra azért van szükség, hogy megértsük mit takar valamely aktuális probléma az életünkben.
A terápiáknál azon előző életek emlékeivel kell foglalkozni, amely egyenes kihatással van a mai életünkre.
Mély meditációval ezek az emlékek felszínre hozhatók a tudatalattiból. A tér és idő korlátai fellazulnak, az illető újra átéli problémáját és annak megoldását. Ezt a tapasztalatot magával hozza a jelenbe és beépíti tudatos énjébe.
Az előző és jövendő életeink összes emlékét a tudatalatti tárolja.
A tudatalatti e rétegében találjuk többek között azokat a programokat, amelyek az autonóm testi folyamatok irányításáért felelősek. Senki sem irányíthatja tudatosan testhőmérsékletét, a hormonok kiválasztását, vércukorszintjét, szívverését és így tovább. Ezeket a funkciókat a tudatalattiban lévő programok irányítják. Hipnotikus állapotban hirtelen bejárásunk lesz ezekhez az egyébként többnyire megközelíthetetlen „program-központokhoz”, s egyes programokat másokkal cserélhetünk fel. Az újonnan betáplált programok azonnal működésbe lépnek.

Képzeljünk el egy óriási szállodát, amelynek termeiben zene szól. Ha valaki bejuthat abba a terembe, ahol a magnetofon működik, s kicseréli az éppen játszott kazettát egy másikra, a zene az egész házban egy csapásra megváltozik. Ugyanez történik a hipnózisban is.

Az előző életek rendszerint kitörlődnek a tudatból, de a tudat alatti szférákban benne maradnak. A regresszió segítségével ezeket a tudatalattiban őrzött emlékeket lehet előcsalogatni.

Ellazult (módosult tudatú) állapotban hozzá lehet férni a tudattalanhoz, ahol a problémák gyökere rejlik. Ez az egyik legjobban hasznosítható módszer, amely nagyszerűen segít abban, hogy az ember „segíteni tudjon saját magán”.