Traumatikus esemény kezelése – emléksúlyok oldása

Bárki tapasztalhat vagy átélhet olyan súlyosan traumatikus élményt, amelyet nem képes egyedül feldolgozni, csak segítséggel.
Ezek mind-mind olyan élmények, melyek érzelmi sérüléseket okoznak a lélekben, be is íródnak oda és ezzel lelki blokkokat okoznak. Sokszor nem is emlékezünk a lelki blokkhoz tartozó történetre, egyszerűen, csak érzéseket, illatokat és egyéb információkatkat rögzítünk a tudat mélyén. Ezekre már rég nem emlékszünk, mégis egész életünkben képesek elkísérni minket és megakadályozhatnak a teljes élet megélésben, hiszen a tudatalattinkban tárolt információk alapján cselekszünk, gondolkodunk. A gondolkodásunk 90%-át a tudatalattink irányítja.
A feldolgozatlan traumák egy idő után a lelki szintről elkezdenek levetülni fizikai szintre is: valós fájdalomérzetet, szívproblémákat, fejfájást, alvásproblémákat, hangulatingadozásokat, önértékelési problémákat, frusztrációkat, viselkedési zavarokat, gátlásokat, de akár pánik- és félelemérzetet, depressziót is előidézhetnek, majd komoly tünetekkel járó betegségek is kialakulhatnak.
A kezelés során a cél a lelki blokkok és sérülések oldása.

A kezelés során tudatosan a tudatalattit érjük el. A tudatalattinkban vannak tárolva az emlékeink. Vezetett meditációval egy megváltozott tudatállapotba tudunk jutni, ez a lélekszint. Lélekszinten térben és időben összefüggéseket tudunk felismerni. Nemkívánatos programokat, szokásokat, tulajdonságokat le tudunk tenni, kívánatosakat tudunk felvenni. Meg tudjuk keresni a traumák okát, és azt lélekszinten (mélytudatszinten) tudjuk oldani.