„Semmi sem intelligensebb, kreatívabb és erőteljesebb az öngyógyító rendszerünknél… – az egyetlen tényezőnél, amit következetesen figyelmen kívül hagyunk.”  (Deepak Chopra)

A sérült lélek teremti a beteg testet!

A test-lélek-szellem egysége, azaz az egészség.
Az egészség sokkal több, mint pusztán a fizikai test jólléte, a jó testi közérzet.
Rudolf Steiner, az antropozófia (az anthróposz, azaz ember és a szophia, azaz tudomány szavakból alkotott kifejezés) szellemi atyja is úgy vélte, gyógyítani nem mást jelent, mint a páciensben felborult fizikai-lelki-szellemi egyensúlyt visszaállítani, azaz az embert visszailleszteni a világ rendjébe.
Ruediger Dahlke német orvos, pszichoterapeuta és természetgyógyász A betegség mint szimbólum című könyvében sorra veszi, mely fizikai betegségnek mi lehet a lelki gyökere.

A magyar nyelv ezt szerintem egészen csodálatosan összefoglalja: EGÉSZ-SÉG.
Ha a test-lélek-szellem hármasának egyensúlya megbomlik, akkor sérül az egész(ség).

Egésznek lenni, teljesnek lenni önmagunkban.

A testi egészségen túl törődnünk kell az érzelmeinkkel, kapcsolatainkkal, a gondolatainkkal, a lelki, szellemi beállítottságunkkal vagy világnézetünkkel és a kapcsolatainkkal is. Ha ezek a területek legalább nagyjából rendben vannak, és minden szempontból jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor mondhatjuk, hogy önmagunk vagyunk.

Otthon vagyok a testemben, a lelkem szava szerint élek, békében, harmóniában másokkal és a világgal. Ez jelenti az egységet, ami messze nem a tökéletesség állapota!
Nincs ember, aki ne élne át időről időre problémákat, nehézségeket, betegségeket, de nem is ez az elérhetetlen állapot az egység, az egészség állapota. Sokkal inkább az önismeretnek az a foka, amikor tudjuk és hisszük, hogy a problémánkat meg tudjuk oldani, a betegségünkből meg tudunk gyógyulni.

Az egészséges test, lélek és szellem az ember eredendő, természetes állapota, még akkor is, ha manapság egyre kevesebb erre a kézzelfogható bizonyíték (vagyis az egészséges, teljes életet élő, kiegyensúlyozott ember).
A gyógyulás pedig tulajdonképpen egyfajta hazatérés ebbe a vágyott állapotba, az egység állapotába.

„A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.”  (Wass Albert)

Mátrix Drops computeres mérés  >>>
Mátrix Drops Cseppek  >>>

 

Traumatikus esemény kezelése

Szeretet- és lélekmesszázs