Talpmasszázs

Ha az energia egyensúlyban van bennünk, egészségesek vagyunk, ha felborul ez az egyensúly, betegségek alakulhatnak ki.
Testünket “energiafolyamok”, úgynevezett “meridiánok” szelik át. A talpon található reflexzóna pontok nyomásával stimuláljuk ezeket a meridiánokat, azaz energiaáramlást indítunk be a szerv és a végpont között, illetve jótékony hatást váltunk ki a belső szervekre és az idegrendszerre.

A test bármely részében fellépő fájdalom, kellemetlenség vagy betegség megszüntethető a talp megfelelő zónájában található reflexpontok masszírozásával.

A talp idegellátása rendkívül gazdag. Több mint 70000 idegvégződés található rajta, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. A két talpon megtalálható az összes szerv reflexpontja. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a bal oldali szerveknek felel meg. Ha ezeket a reflexpontokat nyomással stimuláljuk, energiaáramlást indítunk be a szerv és a végpont között, ezáltal mozgósítjuk a szervezet öngyógyító erőit, helyreállítjuk az energia egyensúlyt.

Miért jó a talpmasszázs?

A talpmasszázs jótékony hatása az egész testre és az összes belső szervre kiterjed, mivel szinte minden érzőideg a talpból gyökerezik. A talpmasszázs serkenti a belső szervek aktivitását, fokozza az egész test működését. A talpmasszázs nagy segítséget nyújt anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél, pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén. Jótékony hatással van a szív- és keringési panaszokra, asztmára, allergiára, gyógyítja a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat.  Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringést, ezáltal javítja az állóképességet. Erősíti az immunrendszert, segíti a salakanyagok és toxikus anyagok lebomlását, így méregtelenít, fiatalít és elősegíti a hosszú életet.

A masszázs által megszabadulhatunk a szorongástól és feszült állapotokból.

talpmasszázs

A kezelés után a fájdalmak csökkennek, az alvás nyugodtabbá válik, a vizelet és a széklet ideiglenesen sötétebb lehet a talpmasszázs méregtelenítő hatása miatt. A gyulladások átmenetileg felerősödhetnek mielőtt megszűnnének. Az izzadás fokozódhat, de ez is csak egy átmeneti hatás, szintén méregtelenítő funkciója van.

Kérem a kezelésre érkezőket, hogy a masszázs előtt és után több folyadékot fogyasszanak! A tiszta víz fogyasztása segíti a méreganyagok távozását, valamint a folyadékbevitel növelése erősíti a masszázs hatékonyságát is.

A talpmasszázs fontos kiegészítője lehet még a nyirokmasszázs, mely segít a szervezetben lerakódott salakanyagok eltávolításában, a feszültségoldó, relaxáló aromaterápiás teljes test masszázs, amely a vérkeringés javításában és a felhalmozódott feszültségek oldására kitűnő, valamint a teljes testmasszázs, amely segít a szellemi és érzelmi feszültségek enyhítésében.