Sómasszázs kezelés

Himalája vagy holt-tengeri sóval történő masszázs

A só gyógyító hatása ősidők óta ismert, de mégis feledésbe merült. Itt az idő ezt a tudást is feleleveníteni és a sóval való gyógyítást ismét közismertté tenni!

Nem csak sóbarlangokban, sókamrákban, sós fürdőkben, sós inhalálásnál, hanem a kozmetikában sós testradírral és masszírozással gyógyulhatunk, szépülhetünk.

sómasszázs

A sómasszázs során nem csak a felső, elhalt hámsejteket távolítjuk el (kitisztítjuk a bőr pórusait), hanem a mélyebb hámszöveteket is méregtelenítjük, miközben a só magas nyomelem és ásványi anyag tartalma felszívódik. A masszázs mozdulatok segítik a felszívódást, és a só az olajokkal együtt élénkíti a vérkeringést, javítja a sejt anyagcserét a faggyúműködést is szabályozzák, ezzel a zsíros bőrűeknek különösen nagy segítséget nyújtanak. Lelassítják az öregedési folyamatot a bőrben, segítenek kisimítani az apróbb ráncokat.
A kezelés során erősödik az immunrendszer, szépül és hidratálódik a bőr, így sokkal puhább és selymesebb lesz.
A só gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, ezért terápiaként használható gyulladásos bőr (pl. pikkelysömör valamint enyhe ekcéma) kezelése esetén
A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében is, természetes energiával tölti fel a testet.
A masszázshoz egyénre szabottan választjuk ki a megfelelő sót és olajat.

A sómasszázs menete:
A sómasszázs 70 percet vesz igénybe.
A sóval tetőtől talpig (az arccal együtt) végig masszírozzuk a testet. Meleg-vizes kendővel áttöröljük, majd melegen tartjuk. 20 perces relaxálás következik, ezalatt a só párája kifejti jótékony hatását. A masszázs után egy-két óráig nem ajánlott fürödni, vagy zuhanyozni.

Ellenjavallat:

súlyos betegség esetén, pacemaker, várandósság.

Himalája só:

Himalája só

Himalája só

84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, akárcsak a parajdi só. A Himalája só, mint ahogyan azt neve is mutatja, a Himalája sóbányáiból származik, helyben bányásszák, és a tudomány jelenleg az egyik legértékesebb olyan sófajtának tartja, amelyet természetesen bányásznak, kézzel nyernek ki a földből, és semmilyen utólagos ipari kezelésnek nem vetik alá. A Himalája só kapcsán fontos még, hogy mindenféle szennyeződéstől és vegyi anyagtól mentes, hiszen a Föld legmagasabb hegyének gyomrában termelődött az évszázadok és évezredek leforgása alatt.

Holt-tengeri só:

Holttengeri só

Holttengeri só

A tengerparti nyaralásról hazatérve bőrünk simább, ragyogóbb, mint előtte volt, és az apró kis tisztátalanságoknak, sérüléseknek nyoma sincs rajta. A tengervíz sótartalmának természetes fertőtlenítő hatásának köszönhető, hogy a bőrről eltűnnek az apró pattanások és pörsenések. A tengeri só nem csupán közönséges nátrium-klorid (NaCl), azaz kősó, hanem számos egyéb iont tartalmaz, többek között kalcium-, magnézium- és vasionokat, amelyeknek frissítő hatásuk is van. A tenger gyógyító, szépítő csodáját a sótartalomnak, az ásványoknak, algáknak és moszatoknak köszönhetjük.

A holt-tengeri sóban és iszapban 26 féle ásványi anyag és nyomelem van nagy mennyiségben.
Ezek közül néhány:

Anionok:
Klorid (Cl-) 557.000 mg, Bromid (Br-) 5.100 mg, Karbonat (CO2-3) 2.430 mg, hidrogénkarbonát (HCO3-) 770 mg, Szulfát (Su2-4) 460 mg, Fluorid (F-) 35 mg, Hidrogénfoszpát (HPO-4) 34 mg, Jodid (J-) 14 mg

Kationok:
Kálium (K+) 162.000 mg, Magnézium (Mg2+) 102.000 mg, Nátrium (Na+) 74.300 mg, Kálcium (Ca2+) 1.760 mg, Ammónium (NH4+) 310 mg, Stroncium (Sr2+) 175 mg, Vas (Fe2+) 45 mg, Mangán (Mn2+) 6,8 mg.
A maradék: nedvesség és kristályvíz.

A magnézium az idegrendszer, az izmok zavartalan működéséhez, a testnedvek fenntartásához létfontosságú, emellett lelassítja a bőr öregedését. A kalcium a csontok és az ízületek felépítésében, a szervezet vízháztartásában és a keringésben tölt be fontos szerepet. A kálium az idegrendszer és izomműködésben, a sejtek energiaellátásában és a sav-bázis egyensúly fenntartásában vesz részt. A nátrium a káliumhoz hasonlóan befolyásolja az izmok és az idegek működését, de ezen kívül részt vesz a fehérje- és a szénhidrát-anyagcserében, valamint beleszól a szervezet folyadékháztartásába. A bromidok az izmok merevségére és tónusára hatnak.

Kérem a kezelésre érkezőket, hogy a masszázs előtt és után pár napig több folyadékot fogyasszanak! A tiszta víz fogyasztása segíti a méreganyagok távozását, valamint a folyadékbevitel növelése erősíti a masszázs hatékonyságát is.