Atlantiszi lágy csontkovácsolás

A lágy csontkovácsolás a manuál terápiának azon irányzata, amely az emberi csontok és ízületek korrekciós kezelésére alakult ki, ötvözi a népi csontkovácsolás, kiropraktika és az oszteopátia egyes elemeit. A lágy csontkovácsolás során a kimozdult ízületet a körülötte lévő izom fellazításával és egy megfelelő mozdulat segítségével a csontkovács lehetőséget teremt, hogy az ízületet megtalálja az eredeti rendeltetési helyét, így hatékonyabban tudják ellátni a feladataikat. E módszer alapja az izmok és inak lazítása, nyújtása a gerinc kimozgatása. Mindez elősegíti a szimmetrikus testtartás visszaállítását, az izomzat az idegrendszer ellazulását a nyirokrendszer serkentésével együtt. Természetesen egy hosszú idő alatt kialakult probléma esetén több kezelésre van szükség. A mozgásszegény életmódnak és a folyamatos napi stressznek, lelki problémáknak kitett szervezetnél sokkal könnyebben alakulnak ki azok a kellemetlen és fájdalmas tünetek, melyek megkeseríthetik a mindennapjainkat.
Nem durva erőkifejtéssel történik az ízületek, csontok közvetlen „kiropogtatása”, hanem energiával és masszázstechnikával fellazított izomzat következtében a kezelés során az ízületek kis segítséggel többnyire szinte maguktól helyükre ugranak.

Atlantiszi lágy csontkovácsolás

Mi a hatása a lágy csontkovácsolásnak?

Ha a gerincoszlopunk, a csigolyák, a porckorongok, a gerinc melletti izmok bármilyen problémával küzdenek, az nem csupán háti panaszokat okozhat, hanem számtalan más betegség, tünet, fájdalom előidézője lehet, hiszen nyomhatják, sérthetik a kilépő ideggyököket, amelyek aztán az általa beidegzett szervekben is okozhatják az említett problémákat. A lágy csontkovácsolás módszerével a panasz okát próbáljuk megszüntetni, ami a legtöbb esetben a gerincből, illette a mellette elhelyezkedő izmokból ered. A kezelés célja tehát, hogy „visszaállítsuk” a rendet, ami beindítja a szervezet öngyógyító folyamatát.

Számtalan betegség és kellemetlen fizikai tünet, ( – mint pl: az idegbecsípődés, lumbágó, isiász, porckorong sérv, nyak, gerinc, derék, váll fájás, fáradékonyság, ingerlékenység, látási és koncentrációs zavar, migrénes-görcsös fejfájás, gerinc ferdülés, sántítás, nőgyógyászati, urológiai, egyéb gyulladások, betegségek, … stb. – ) eredete lehet az ízületek és izmok megkeményedése, össze csomósodása, amelyek képesek a gerinc csigolyákat egymástól eltolni, vagy össze csúsztatni, továbbá a gerinc oszlop mellett húzódó idegszálakat feszíteni, nyomni, megsérteni, ezáltal kezdetben csak fájdalmakat okoznak, majd csupán idő kérdése és kialakulhatnak a súlyosabb betegségek. A több tízezer éves ősi gyógymód segítségével, az atlantiszi lágy csontkovácsolás módszerével nem a csontokra, hanem az izomzatra és az ízületekre hatunk. Segítségével néhány perc alatt fájdalommentesen megszüntethetőek azon tünetek, amelyek a fenti rendellenességeket kiváltják. Semmilyen kárt nem lehet vele okozni, teljes biztonsággal alkalmazható gyógyító módszer.

A lágy csontkovácsolás kiegészítő terápiái:
Trigger pont terápia >>>
Kinesio Tape: izom- és izületragasztás >>>