Növényi “őssejt-terápia”

Yucca Stem Cells Therapie

anti-ageing arc és dekoltázs kezelés laza, pegyhüdt bőrre, fiatalításra
a feszes bőrállapot kialakulását segíti elő a narancs hajtáscsúcs-sejtek elixírje.

Az őssejtek olyan sejtek, amelyek életük végéig megőrzik osztódási képességüket, s még bármilyen, vagy legalábbis számos sejttípus kialakulhat belőlük.

Őssejtek a bőrben az epidermisz bazális rétegében találhatók, és tartalmazzák az összes genetikai programot, ami a fiatal bőr működéséhez szükséges.
Ezeknek a felnőtt epidermális őssejteknek az a tulajdonságuk, hogy osztódnak és proliferálódnak, haladnak a bőr felszíne felé, és létrehozzák a különböző bőrrétegek (tüskés réteg, szemcsés réteg, szaruréteg stb.) sajátos sejtjeit. A bőr állandó megújulását, újraszerveződését biztosítják, és a bőr sérülése vagy károsodása esetén tevékenységüket felerősítik. A legújabb kutatások szerint a felnőtt őssejtek száma az idő múlásával nem csökken, csak az aktivitásuk gyengül.
Az UV által okozott fénykárosodást, illetve a kronológiai öregedést okolják azért a kommunikációs zavarért, ami a sejt és környezete között végbemegy. A hiányos vagy gyenge kommunikáció következtében az őssejtek nem fejtik ki teljes mértékben regeneráló képeségüket, és az öregedési folyamatok teret nyernek.

A növényi őssejtek, mindenre képes, úgynevezett totipotens sejtek. Mindegyik sejt képes arra, hogy új szervet, levelet vagy virágot hozzon létre. A megsértett növényi részben hegszövet sejtek képződnek (callus sejtek), melyek őssejteket tartalmaznak. A hegszövet sejteket kivonják, táptalajra teszik és addig tenyésztik míg őssejteket nem tudnak nyerni, majd liposzómába kapszulázott formában teszik a kozmetikai készítményekbe. A növényi őssejt rendkívül jó hatással van az emberi bőr őssejtjére, védi, vitalizálja, megerősíti azt, és ránctalanító hatása van is lenyűgöző.
A növényi őssejtek speciális fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat, ásványi anyagokat, vagyis az osztódás számára esszenciális anyagokat tartalmaznak, és ezek azok az anyagok, amelyek a bőr őssejtjeit és a többi sejteket védik, és arra késztetik, hogy újrastrukturálódjanak és megújuljanak.

A növényi őssejtek felhasználásának gondolata azon az elképzelésen alapszik, hogy azok a növények, amelyek képesek arra, hogy nagyon sajátos körülmények között megéljenek, magukban, vagyis őssejtjeikben hordozzák azt a képességet, hogy ezt át is örökítsék. Ezt használja ki a biotechnológia. A növényből sejttenyészetet készítenek, és ezt teszik bele a kozmetikai készítménybe. A biotechnológiával készült anyagok tiszták.

A növényi őssejtek hatással vannak a bőr védelmét illetően. A hatás indirekt, a sejtek környezetére hat védelmezően, megóvva az oxidatív stressztől és más károsító hatásoktól.
Ugyanakkor vannak már adatok arra nézve is, hogy a növényi őssejtek képesek valamilyen módon befolyásolni a bőr saját őssejtjeinek működését. A sejtmagban lévő örökítő anyagot tartalmazó kromoszómák némelyikének végén ugyanis egy sokszorosan ismétlődő DNS-szakasz található, ezeket nevezik telomeráknak (végdarabok). A kutatások szerint minden sejtosztódáskor egy vagy néhány ilyen darab letörik a kromoszómák végéről, és ha számuk egy kritikus mennyiség alá csökken, az osztódóképesség megszűnik. Valószínűnek tűnik, hogy a növényi őssejtekből készül tenyészetek segíthetnek a végdarabok megvédésében, vagy esetleg regenerálásában, és ezzel meghosszabbítják az őssejtek aktív korszakát. Találtak olyan molekulákat is (pl. ilyen a teprenone), amelyik hasonló hatással bír. A telomerák védelme kulcsfontosságú lehet a bőr öregedésének lassításában, és a növényi őssejtek segíthetnek ebben.

A növényi őssejtes kezelés során a bőr nagymértékben regenerálódik, hiszen olyan genetikai faktorokat tartalmaznak, aminek köszönhetően még a korosabb bőr sejtjei is visszanyerik a megújuló képességüket. Egyelőre a kozmetika nem avatkozik bele maguknak az őssejteknek a szerkezetébe és működésébe, csak kívülről támogatja, segíti a működésüket.Hatóanyagok:
Narancs callus sejt
ekből származó hatóanyagokat tartalmazó kezelés, amelyek nem csak vitalizáló, de megerősítő és ránctalanító hatásúak is egyben. Segítik a bőr kollagén és elasztin termelését.

Yucca: erős tisztítóchatás, hidratáló, regeneráló, vízmegtartó fitoösztrogén tartalma magas, gyulladáscsökkentő

Baobab:
a fiatalság fája, hidratál, antioxidáns (magas orak érték), regeneráló hatású, táplálja a bőrt és serkenti a kollagén és elasztin termelést.

birs, kamilla,körömvirág, yucca kivonat, homoktövis, uborka, kiwi, havasi gyopár, mangó- és tucuma vaj, aloe, ginseng kivonat, koralina alga

Kezelés menete:
Letisztítás, peeling, pH helyreállítás, salaktalanítás, tápláló koncentrátum bevitele, masszírozás, tápláló maszk, szemkörnyék ápolás, kezelést záró krém, kezelés otthoni folytatása.

Ezt a kezelést a magas minőségű, természetes eredetű, magas és tömény hatóanyag- és növényikivonat tartalmú, Biokontroll Kft. által biominősített, Biola bio minősítésű kozmetikumokkal végzem. A kezelés fő hatóanyaga a narancs callus növényi őssejt.

Az otthoni ápoláshoz a MATRIX DROPS COSMETICS termékcsaládot ajánlom, melyek az alpesi rózsa – Rhododendron – őssejtjeit, valamint több, kizárólag csak az Alpok hegyeiben található gyógynövények esszenciáját tartalmazzák.